20 Temmuz 2011 Çarşamba

üçlüsü ve beşlisi

Ben nasıl bir insanım, keşke birkaç günlüğüne başkası olsam da bi' baksam. Nedense her toplulukta, masada en garip işlerle uğraşan, herkesten epey başka şeyler düşünen benmişim gibi geliyor. Yani ne düşündüğünü duyduğumuz karakterlerin oynadığı bir film olsa, sıra da bana gelse epey eğlenceli olurdu sanki.

Soğuk biri olduğumu düşünenler olduğuna eminim, beni tanımıyorlar ama bir şekilde denk geliyorlarsa. Zeki olmadığını düşündüğüm insanlarla pek konuşmuyorum, ilk defa ağzımdan çıkıyor bu. Mesaj geliyor, cevap yazmıyorum. Ya da yazıyorum ama Melis gibi değil. Kelimelere yazık diyor içimden biri, geri çekiliyorum. O yüzden, gerçekten konuştuğum, satırlarca yazdığım insanlar benim için değerlerini umarım biliyorlardır.

Ve tahammülüm yok. Boş olduğunu düşündüğüm insanlarla geçen boş vakitlere tahammülüm yok. Altımda diken varmış gibi oturuyorum, kalkmak için can atıyorum. Yalnız halim ondan daha yararlı oluyor çünkü; biranı alıp biraz gitsen aklına yazacak neler gelir, diyor içimdeki o kalabalıktan biri. Yalnız geçirmek istediğim anlara, İstiklal'de tramvayın arkasına atlayan pale misali yapışan erkeklere de pislik gibi davranıyorum. Dediğimi ses tonuyla bile yumuşatmaya çalışmayarak, kesip atarak. Koşa koşa uzağa ama ne olur yalnız! Eğer gerçekten yalnız olmak istiyorsam, aksine sebep olacak her şey/kişi sinirlendirici unsur oluyor.

Gece kulübü eğlencesi demek, baydığım anda şarkılardaki ikinci sesi bulmak olmuş. Suni bir palmiye ağacının altında, yine suni bir Hawai barının yanında oturup, rengarenk ışıklarda bir kulağını kapatıp uzak bir yerle bağlantı kurmaya çalışıyor gibi görünen kız bendim geçen cumartesi gecesi.

5 yorum:

Tumerg dedi ki...

Selam, siz de mi partiden sıkıldınız?

Melisina dedi ki...

bir eğlenip bir sıkılanlardan ben.

pın dedi ki...

melis, bazen öyle şeyler yazıyorsun ki nasıl bu kadar aynı düşünebildiğimize şaşırıp kalıyorum ekranın başında! bence daha fazla geciktirmeden buluşalım artık!! :)

Melisina dedi ki...

bence de buluşalım! ne zaman sen söyle :)

pın dedi ki...

bana akşamları hep uygun :) hafta içi de olur, hafta sonu da!