27 Kasım 2012 Salı

hindistan cevizi milyonerleri

"Bi dur. Ne yapmak istersin? Guzel yasamak demistin. Kendinle konusmayi birakmamak. Etrafta mutlu seyler. Renkler olsun, oyuncaklar olsun. Cocuklar, cocuk gibi insanlar."

Diye kendimle konusurken az once, aklima geldi: O lateral thinking puzzles kitabindaki sey neydi? Bi adam duzinesini 5 dolara satin aldigi hindistan cevizlerini duzinesini 3 dolara satarak milyoner oluyor. Ipucu: Sattigi her hindistan cevizinden para kaybediyor. Hindistan cevizi satislariyla alakali hicbir aktiviteden para kazanmiyor. Dusunun bakalim...

.
..
...

Cevap: Adam cok zengin bir hayirsever. Maddi durumu iyi olmayan insanlar icin zarar etmeyi goze aliyor. Hindistan cevizi satislarindan once milyarderdi, simdiyse milyoner oldu.

Hayalim bu olurdu desem? Kar marjini yuksek tutmadigim, o kadar zenginsem de zarar ettigim bir isim olabilir hic dert degil. Sabah satis hedeflerini tutturmak yerine bedava bir seyler dagitmaya cikilsin bu sehirde. Bugun bu kadar insan sevindi diye bilelim. Oyle uyuyalim. Bugun otobuste bi adama kimse Akbil'ini vermedi. Birileri Akbil'i olmayanlara surekli Akbil bassin. Yok mu bu ulkede hindistan cevizi milyoneri olmayi goze alacak?

Ayrica Istanbul calismak icin fazla guzel bir sehir. Ben Galata civarlarina asikken plazalarla cikamiyorum, o an isine geldigi gibi davranan kizlardan olamadim zaten hic.


Hiç yorum yok: